Friday, 18 June 2021

STRESS BUSTERS

 STRESS BUSTERS




               Stress  is the biggest issue now a days. During this pandemic people are getting affected with stress more. Even the kids who attending online classes are in the state of depression. Stress caused by many factors either it can be a personal reasons or professional stress. All the stress are not negative. Mental stress are related to ambition, desire and drive is perceived as positive.


             Balanced stress can be helpful to health. Stress causes many diseases like Ulcer, Gastro problems, Cardio diseases, Insomnia, Migraine and Neuro problems. 

             The people who feel more stress  do Binge Eating to relieve from stress. Crying and sleeping are the  other ways people choose to relieve from stress.


we can include the following foods in our diet to reduce stress

  1. Sweet potatoes -  sweet potatoes reduce the levels of stress hormone cortisol
  2. Organ Meats -  Organ meats are rich in B- complex vitamins helpful in reducing stress
  3. Whole Eggs- The Choline present in Whole egg helps to protect the brain against stress
  4. Shell fish - The oysters, Lobster, Prawn, Shrimp and crab contains the amino acid taurine which helps to boost the mood
  5. Fatty Fish - Salmon, Sardine, Mackerel and Herring fishes contains high amount of Omega 3 fatty acids helps in relieving stress and improves mood
  6. Garlic-  It contains high sulfur which helps to defense stress
  7. Sunflower seeds- Rich in Vitamin - E which helps in maintain Good mental health
  8. Chick peas - Boost Brain Health
  9. Broccoli - Rich in Antioxidants reduces oxidative stress thus helps in reducing anxiety and depression
  10. Chamomile Tea-  Rich in Antioxidants promotes sleep thus reduces stress.


              

               

           

Friday, 2 October 2020

WHITE TEA

                         WHITE TEA

• White tea is made from the Camellia sinensis plant. 
• Its leaves and buds are picked just before they are fully open, when they are covered in fine white hairs.This is where white tea gets its name.

    
                        Health Benefits

 Rich in Anti oxidants
 Reduce the risk of Heart Disease.
 Helps to lose weight.
 Protect teeth from Bacteria.
 Fights against Cancer.
 Lower the risk of Insulin resistance.
 Protects against Oesteoporosis.
 Helps combat skin aging.
 Helps to protect against parkinson’s and Alzhimer’s Diseases.



பாரம்பரிய உணவுகள் - பகுதி 3

பாரம்பரிய உணவுகள் - பகுதி 3




# இட்லி தென்னிந்தியாவின் பாரம்பரிய உணவு 

# குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை அனைவரும் விரும்பும் உணவு 

# ஆவியில் வேக வைப்பதால் எளிதில் செரிமானமாகும்.

#எரிசக்தியும் புரதமும் இணைந்த மிக சிறந்த காலை உணவு.


காஞ்சிபுரம் இட்லி 



தேவையான பொருட்கள் :


பச்சரிசி - 1/2 கப் 

இட்லி அரிசி - 1/2 கப் 

உளுத்தம் பருப்பு - 1/2 கப் 

உப்பு - தேவையான அளவு 


தாளிக்க :


நெய் - 2 தேக்கரண்டி 

கருப்பு எள் - 1 தேக்கரண்டி 

கடுகு  - 1 தேக்கரண்டி 

அரை உளுத்தம் பருப்பு - 1 தேக்கரண்டி 

கடலை பருப்பு - 1 தேக்கரண்டி 

மிளகு - 2 தேக்கரண்டி 

சுக்கு பொடி - 1/4 தேக்கரண்டி 

சீரகம் - 1 தேக்கரண்டி 

இஞ்சி - 1 துண்டு 

மஞ்சள் தூள் - சிறிதளவு 


செய்முறை :


# அரிசி மற்றும் உளுந்தை தனி தனியாக 5 மணி நேரம் ஊற வைக்கவும் 

# ஊற வைத்த அரிசி உளுந்தை தனித்தனியாக அரைத்து உப்பு சேர்த்து கலக்கி வைத்து கொள்ளவும்.

# இட்லி தயார் செய்வதற்கு ஒரு நாள் முன் மாவை தயார் செய்யவும். மாவு புளித்து இருந்தால் தன இட்லி நன்றாக வரும்.

# இட்லி தயார் செய்வதற்கு முன் அதில் மஞ்சள் தூள், பெருங்காயம், சுக்கு பொடி சேர்க்கவும்.

# ஒரு கடாயில் நெய் ஊற்றி காயந்ததும் அதில் கடுகு போட்டு வெடித்ததும், தாளிக்க கொடுத்துள்ள மற்ற பொருட்களை சேர்த்து பொன்னிறமாக வரும் வரை வதக்கவும்.

# பிறகு அதை மாவில் சேர்த்து கலக்கவும்.

# பிறகு  என்னை தடவிய சிறிய டம்ளர் - களில் மாவை நிரப்பி  வேக வைத்து எடுத்தால் சுவையான இட்லி தயார்.
# இதனுடன் சாம்பார் மற்றும் சட்னி சேர்த்து பரிமாறலாம்.



   

Wednesday, 9 May 2018

SUMMER FOODS - PART 4

MUSK MELON 





* A great fruit for summer season is muskmelon.


* It is available in different varieties.

HEALTH BENEFITS OF MUSKMELON



  • Improves Immunity
  • Rich is potassium which helps to control blood pressure
  • Prevents cancer
  • Improves blood circulation to the brain hence helps to reduce stress
  • Rich in Vitamin - A
  • Low in Calories
  • High in Digestive Fiber

   Consume muskmelon in this summer and keep yourself cool



Wednesday, 4 April 2018

SUMMER SEASON FOODS PART 3


CUCUMBER




  •  Cucumber a Great snack for summer.
  •  It will be available during April and May.
  •  When buying check the color if it is light green color means it is fresh and     good.
  •  Wash well before consume.
  •  Don't remove the skin as skin contains more minerals and fiber rich.
  •  Store in a room temperature or in refrigerator for 2 days.
  •  Can be consumed as it is or you can make a salad 



HEALTH BENEFITS OF CUCUMBER :



  • Contains 96% water which helps to keep yourself hydrated.
  • Helps to maintain body temperature.
  • Rich in vitamin- K - helps in blood clotting.
  • Low in calories.
  • A Great Food for who wants to lose weight in this summer.

Tuesday, 3 April 2018

SUMMER SEASON FOODS - PART 2

 SUMMER SEASON FOODS - PART 2


      BAJRA

  



 * Bajra is one of the millet variety, used in more quantity by the people. 


 * It can grow with less water used and against the heat.



BENEFITS OF EATING BAJRA:

  • Helps to balance body temperature.
  • Rich in protein
  • Helps to maintain water balance in the body.
  • Reduce Acidity
  • Prevents cardio vascular disease
  • Good source of calcium, iron, fiber.

A Recipe for Summer


             Bajra Porridge





INGREDIENTS :


  • Bajra  - 1 cup
  • Water - 2 Lts
  • Salt - As Per taste
  • Buttermilk - 1 cup


Method :



    • Clean the bajra and grind in to powder.
    • Take required amount of water and mix it well 
    • Add salt and boil it
    • When serving mix with buttermilk 
    • Use onion,green chilies as side dish.



<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4323923158084905", enable_page_level_ads: true }); </script>


Monday, 2 April 2018

SEASONAL FOODS - SUMMER SEASON

SUMMER SEASON FOODS  - PART 1






                   Now we are in summer season. seasonal foods will help us stay healthy.


                  In summer Due to more heat Dehydration may happen. So we should consume foods which contains more water and foods which helps to balance our body temperature.


Summer Seasonal Foods are  :


1. Bajra
2. Buttermilk
3. Neera
4. Pumpkin
5. Cluster beans
6. Ridge Gourd
7. Snake Gourd
8. Cucumber
9. Bitter gourd
10. Khus
11. Mango
12. Jack Fruit
13.Watermelon
14. Muskmelon
15. Palmyra Fruit 







Start the Year Right: Building a Healthy Eating Routine in 2025

Start the Year Right  Building a Healthy Eating Routine in 2025      As the clock strikes midnight and a new year begins, it’s the perfect ...